Nstar: Moc Ti děkuji a promiň, že jsem to takto psal, ono zatím nejsem nějaká hvězda

, kde by na předčasném úniku nějak výrazněji záleželo, jen jsem to psal tak nějak relfexivně / automaticky, když někomu dávám nějakou svoji hudbu dřív než má vyjít.
Ale to je naprosto v pohodě, mě těší už i jen to, že jsi projevil zájem o moji hudbu, takže něco vymyslím

. Té hudby mám tolik, že je z čeho vybírat, otázne je, či by se ti líbilo i to ostatní ze skladeb co dělám - já mám mimo Ambient i spoustu hudby v žánru EDM (což je příkladem ta zatím jediná vydaná skladba v PF2019 "Bez cíle do neznáma (Krátká verze) [Bonus]") a to netuším, zda bys zvládl poslouchat.
Jo a taky, kdybych ti něco povybíral, tak k těm projektům nemám zatím ani obrázky, takže by to bylo fakt jen o poslechu.
Jo takhle, hlavní skladby (hity) daného alba - tak jako dřív vycházely singly před vydáním alba ze kterého ty skladby byly, aby na něj přitáhly pozornost posluchačů a navnadili je. To je možná u mě trochu složitější

.
Raději odpověď na tvou otázku přesouvám z konce sem na začátek, kdyby se ti ten román nechtěl číst:
Nyní konečně k tvé otázce.
Nad touto věcí jsem zatím nepřemýšlel, ostatně už i jen proto, že 8 z mých 12 alb jsou v žánru Ambient a tam nějak asi nejde vytvořit hit. A ty zbylé 4 alba jsou vytvářené tak, že tam by to taky moc nešlo, byť nejsou ambientní.
A nyní ten zbytek.
Když někdy zaslechnu nebo čtu rozhovor s nějakým interpretem, který popisuje, kolik let pracoval na albu, které právě vychází, tak krom toho že oceňuji jejich práci (pokud nemají texty plitké a celkovou hudbu těžce komerční - rozuměj značně mainstreamovou) si taky říkám, že ti interpreti se vlastně věnují mnohdy jen jednomu žánru a víc projektů mimo to hlavní album nemívají. Čímž jejich snažení rozhodně nijak nesnižuji a stále ho vnímám, kór když já dělám hudbu víceméně z "instantních" materiálů.
Jak jsem tedy psal, u mě je to o něco složitější.
Pro ukázku zde napíšu stav k dnešnímu dni, i když jsou některé z projektů zatím nedokončené - nyní mám již 34 projektů (ten 34. je právě vyšlá letošní novoročenka), v nichž je celkem:
9 singlů, 5 kompilací, 4 EP, 12 alb a 4 neurčité projekty ze začátku tvorby.
Tento seznam si vedu již několik let, je to takový můj přehled osobní diskografie, kde jsou započteny všechny, i nedokončitelné projekty nebo ty, které nevydám, od začátku mé legální tvorby, tedy od roku 2014.
*(tou legální tvorbou mám na mysli to, co můžu vydat, dříve jsem totiž mixoval skladby jiných interpretů pro svoji potřebu a zábavu)
Nad tvorbou stěžejní skladby, podle klasického vzorce, kterou bych vydal jako singl před vydáním alba, na které bych tím upozornil, to jsem ani nějak neuvažoval. Dokonce ani nad vydáváním singlů jako takových. První takový počin samostatného singlu* vznikl až v roce 2019 (nápad ale už myslím koncem roku 2018), ale tato skladba nebyla a není plánovaná jako nějaká, kterou bych vložil do alba, prostě vznikla jako singl.
*(když nepočítám vůbec první singl, který ale nevím jestli vydám)
Teprve až na konci roku 2020 mě napadlo, že bych mohl vytvářet singly s výběry skladeb z mých alb - takže sice to taky nebylo zamýšleno jako upoutávka na dané album před vydáním, ale ono to možná tak dopadne, když už na vydání čeká tolik projektů.
Zřejmě díky Tvému příspěvku z 20.01.2022 jsem začal přemýšlet nad tím, že stejně asi budu muset vydat nějaké skladby z mých ambientních alb jako singly, hlavně díky tomu, že to z roku 2020 má délku 2h 20min a vyšlo by na 5LP a to z roku 2021 má až 2h 41min a vyšlo by na 6LP. Takže jsem se postupně přemluvil k tomu, že vybrané skladby z těch alb budou vydány i jako singly.
Nebýt toho co jsi v lednu napsal, možná bych stále zůstal jen u myšlenky vydávání kompletních alb té ambientní série.