oneeeee: Za odkaz děkuji, ale tohle je na mě zatím stále příliš drahé. I když uznávám, že zabalený pásek nemám ve sbírce ani jeden, tak skoro 900Kč za jednu cívku UD 120 je na mě moc.
Zrovna něco takového jsem viděl nedávno na českém bazaru, kde někdo prodával 10 těchto kotoučových pásků i s originální krabicí a 1000Kč za kus - takže celý pakl by mě stál 10tyček..
---
orhore: Aha, tak v tom nejsem sám, kdo to tak cítí

.
Hm, tak dobře, uznávám, že tohle jsem netušil. Já na ně nahrával jako mladší, kdy jsem ještě nevnímal nekvalitu zvuku, takže tohle neposoudím. Navíc jsem se zatím nedostal taky k jediné nové cívce Emgeton DP25LN, abych ji měl šanci otestovat - tedy pokud se někdy vůbec ještě dočkám plně funkčního kotoučáku

.
Víš ono já jsem benevolentní co se týká nekvality nosiče, mě nerozhází ani slepovaný nebo semtam pomačkaný pásek - tedy pokud se slepky nepropatlaly do dalších závitů a pásek není pomačkaný po celé délce

.
Ale jo, pokud někdy budu mít nějaký rozumný výdělek, tak bych si samozřejmě ty lepší pásky nakoupil - no teď je stejně nemám kde využít a ty ceny jsou mimo už hodně dávno.
Víš, že já si vlastně za celý život pořádně ani neužil pohled na kotoučák s 18cm cívkama a chodem na 19cm/s? Kdyby ta jedna B115 neměla kamennou přítlačnou kladku, tak bych překousl i to, že má vylámané potenciometry..
----
jhradec: Jo promiň, já furt dělám všechno možné než abych odepsal sem

.
Jo tak, děkuji za vysvětlení. Tak ono pokud bys to vzal tak, že mám výhradně magiče od Tesly a jen dva jiných značek a vzhledem k množství modelů co Tesla udělala, tak by to taky bylo náročný sesbírat. Ale jo, chápu co myslíš

.
No já Emgeton a Maxell nesrovnával, jen jsem to napsal v jednom odstavci, ale nespojoval jsem to myšlenkou. Když bych měl Emgeton srovnávat, tak třeba s Basfem - a nemyslím to tak, že Emgeton měl linku od Basfu, ale kvalitou zvuku - dobře, píše se o špinění a výpadcích zvuku a já nezaznamenal ani jedno, minimálně to špinění ne a nechci tu dělat hádky, dokud to sám neotestuju..
Jo a když jsi zmínil hlavy, které jsou měkké, tak řada B115 a vejš je už měla trvanlivé a tedy ne tak hoblovací jako třeba v B73.
Jo o tomto typu řezání pásků jsem už slyšel u kazet.. No ale počítám, že to asi musí být jen nějaké milimetrové kousky, pokud to tak vůbec je - třeba mohli mít tu technologii řezání vymakanou než konkurence. No ale to zacházím jinam.
"Velmi slušné médium"

. Teda chlapi, já chápu, že máte uši vycvičené a zvyknuté jen na tu nejvyšší kvalitu, ale vezmu-li v potaz samotný frekvenční rozsah Sonetů Duo, tak ten Emgeton by byl nevyužitý. Jako slušný pro Sonet beru AGFA WOLFEN
TYP CH (nekřičím, píšu velkým protože to tak je psáno přímo na páscích

), jako ideální a dost kvalitní beru pro Soneta AGFA WOLFEN
TYP CR nebo studiové 50µ pásky a asi jako nejvyšší kvalitu
pro rychlosti, kterou tento přístroj nabízí je asi BASF LGR 50 nebo SPR 50 LHL - ale v tom případě bych tam už mohl šoupnout i onen Emgeton, takže dobře, chápu

.
Debata k mému Dualu
Tak já zrovna vzal jako ukázku starou kazetu, kterou jsem dlouhé roky ohrával na všemožných magičích a walkmanech nevalné kvality. Ono to bzučení je nejvýraznější v pásmu od 13kHz do 22kHz, ale nese se celým pásmem, takže i sebedynamičtější záznam to zaruší, protože to bych musel poslouchat asi Death Metal říznutý Thrash Metalem, abych to nezpozoroval vlivem absence nějakých mezer v melodii.
Jen dávám vsuvku, která s tímto souvisí.
Na moje testy si tu asi pamatujete, že? Chtěl jsem je obnovit po zprovoznění Dualu, kdy mi vůbec nejel, ale vlivem jeho nynějšího stavu to není možné. Ovšem už tehdy jsem se setkal s náznakem bzučení o jehož původu nevím ani doteď :-/..
Ale píšu to proto, že si zkus stáhnout tento test kazety a podívej se na čas od 03:26 :
viewtopic.php?p=6830#p6830
Zde ale bylo to bzučení v úplné začátku a velice nepatrné, nejlépe je zřetelné na konci záznamu v čase 05:10. Tam to vlivem tichosti bzučení bylo zarušeno "jen" v pásmu 15-21kHz. Ale už i to je věc, která mi zabránila v jakékoli regulérní digitalizaci kazet.
1) Ale abych to nezakecal, tak zatím jsem nezkoušel nahrávat, zda se to bzučení objeví i na pásku, ale zkusím to a dám vědět.
2) Bzučení je v obou kanálech totožné, zdá se monofonní. Ostatně jak je z nahrávky patrné.
3) Je to náhodné, ale někdy to pomůže, když dám Stop a hned Play - někdy se to podaří až na několikátý pokus, jindy to nepomůže vůbec. Přijde mi, že se to stále zhoršuje.
4) Pauza a stop je totožné jen s tím rozdílem, že při pauze "nelze" vyndat kazetu vlivem lehce zvedlých hlav. Myslím to tak, že zvuk se spustí až po 1, max 2 vteřinách od rozjetí pásku - takže příkladem nemám u tohoto stroje nikdy šanci slyšet třeba pár centimetrů zaváděčky od začátku kazety.
Ono Daniel jak mi volal, tak zmínil i to, že by to mohl být problém třeba ve stínění nějakého kabelu uvnitř stroje nebo vyschlou součástkou - teď nechci kecat, řekl více věcí a moje znalost je v tomhle na nule, takže si to ani nemám šanci pořádně zapamatovat..
Tohle se na dálku strašně blbě řeší. Už i po telefonu by bylo náročný se toho dopídit, když to nemám šanci poznat, na tohle fakt musí kouknout někdo osobně a já to poštou posílat nechci - to by se pomlátilo ještě v dodávce a kdoví jak by s tím házeli.. Už když mi měl přijít jsem měl nervy..