Zdravím všechny

.
Vím, že nadpis je dlouhý jako prase (nebo jako žirafa), ale líp to prostě popsat nešlo.
Na začátek by mě upřímně zajímalo, jak nejdýl jste vy čekali na nějakou zásilku?
I když to tak může vypadat, tento dotaz od tématu příliš neodbočuje.
Jednou jsem totiž našel nabídku, která mě celkem dost zaujala a díky ní jsem udělal celý tento nákup. Byly to střední krabičky náhadních dílů obsahující různé kotoučky z audiokazet i se zaváděcími pásky a nějaké ty vodící kladky. Dále jsem objevil ještě jednu nabídku s další krabičkou náhradních dílů obsahující stínící plíšky, přítlačné polštářky a šroubky.
Jsem velmi rád, že se mi něco takového podařilo pořídit, protože tohoto mám tak trochu nedostatek a navíc jsem nikdy podobný druh nabídky ani neviděl - ovšem nutno podotknout, že nemám šanci koukat na net na úplně všechno, co by mě zajímalo, aspoň pro mě je to úkon nereálný.
Pak tam byla ještě nabídka na takové "decentní" množství náhodných audiokazet bez obalu. Vzhledem k ceně vůči množství jsem to musel vzít a to i přesto, že mi bylo už z dřívějška jasné, že tam jsou mnohdy i kazety v horších stavech. Co se obsahu týká, tak tam jsou převážně kazety bez potisku, když už nějaký mají, tak většinou s nic neříkajícími popisky a nějaké ty obyčejné originálky. Ty bez potisku zřejmě měly být taky "originálky", ale počítám, že ne tak úplně oficiální.
Krom nějakých hitovek ať už v žánrech Pop, Rock, Metal nebo dechovek a ruských Pop skladeb, jsem tam našel i nějakého Andera (kterého myslím že tu zmiňoval v originálkách Erik) a zrovna na kazetě bez jediného popisu a s černou fólií.
Mezi nejznámější kazety v tomto maxi výběru patří pár kousků obyčejných Sony HF z 90. let, nějaká ta solidně a extrémně jetá TDK D a možná ještě nějaká se tam mihla.
Když už jsem bral tyto věci, tak jsem přibral ještě nějaké kazety, které jsem už taky dlouho vyhlížel, ale cenově nebyly příliš ideální, natož kdybych je měl brát samotné. V tomto množství mi to ale přišlo aspoň trochu cenově rozumné.
No, vše se vyřídilo, domluvilo, já zaplatil a čekal jsem. Čekal jsem poněkud dlouho, ale jsem trpělivej. Po 2-3 týdnech mi to ale nedalo a chtěl jsem vědět číslo zásilky, kterého jsem se sice nedočkal a případně kde aspoň ta zásilka je. Po nějakém čase jsem se dozvěděl, že na moje jméno ani nic nebylo odesláno. Naštěstí se toho po čase dopátralo díky váze - ono přeci jen ±200 kazet něco váží. Prej to bylo posláno jinému pánovi. Tak jsem opět čekal než to dotyčný přepošle. Po několika dnech jsem se dozvěděl, že dotyčný je taky z Brna (což by vysvětlovalo důvod, proč balík zabloudil jinam). Po dalších pár dnech jsem se konečně domluvil na předání.
Svými 2 měsíci od zaplacení k získání zboží je toto zatím nejdéle doručovaný balík co jsek kdy měl.
No a zde už jsou fotky

- ale před koncem je ještě jeden text (pro ty, jimž nevadí romány

)
Náhodný výběr kazet bez obalů + jeden náhled
.

- CIMG3268 – kopie.JPG (260.26 KiB) 5164 zobrazení

- CIMG3267 – kopie.JPG (276.01 KiB) 5164 zobrazení

- CIMG3270 – kopie.JPG (276 KiB) 5164 zobrazení
Náhradní díly do kazet
.

- CIMG3288 – kopie.JPG (294.9 KiB) 5164 zobrazení

- CIMG3289 – kopie.JPG (188.3 KiB) 5164 zobrazení

- CIMG3291 – kopie.JPG (244.06 KiB) 5164 zobrazení

- CIMG3293 – kopie.JPG (231.21 KiB) 5164 zobrazení
Výběr zajímavých kazet
Začnu prvním snímkem (zhora, zprava).
•Zřejmě další z těch "originálek". Ovšem u této černé verze jsem si hned všiml těla, jaké mají BASFky, zatím jsem ji však nekuchl, tak netuším jaké mají cívky.
•Polimer 90, no, to je ta, jejíž dramaticky dlouhou opravu jsem tady na minulé stránce popisoval.
•Polimer 60 je však v pěkném stavu a nelze to ani z dálky srovnat s tou 90min.
•Maxell Head Cleaning Tape - tato měla poškozený pásek a jak jsem pak zjistil, už jednou byla rozdělávaná. Obsahuje sice cívky Maxell kazet, ale z těch starších LN. Pásek je ze zaváděček spojený originálně, ale v půlce je slepený, což vysvětluje tu krátkou délku. Zajímavostí je, že byla původně tavená a nemá ani vodící kladky - z výroby.
•Obdoba té horní, jen tělo kazety už není BASF - ostatně to by bylo dost zajímavý v bílém provedení. I zde je záznam stylu originálky.
•Свема - no konečně další ruská kazeta do sbírky

. I když jsem ji projel jen do čtvrtky, tak tam nebyl žádný záznam, jen výraznější, ale jednolité pukání se šumem. Že by snad byla nepoužitá...
Ani jedna z uvedených bohužel neobsahuje vnitřní papír.
.

- CIMG3276 – kopie.JPG (236.29 KiB) 5164 zobrazení
•VISA - No, musím říct, že tuto kazetu bych nečekal, že někdy uvidím. Erik má sice ve sbírce taky VISA kazetu, kterou mu závidím, ale tato nejen že má logo úplně totožné s tím na platebních kartách, ale navíc má i design těla, který jsem u žádné kazety ještě neviděl. No chtělo by to už jen kazetu Master Card

.
•Teac CT-300 - Konečně další datová kazeta ve sbírce. Celkem zachovalá, ještě obsahuje nějaké data. Pojistky na ochranu proti přemazání má vyndavací. Má i zvláštně širší a reflexní třecí fólii.
•АССОФОТО - A další, avšak už poslední, ruská kazeta do sbírky. Musím říct, že tato je snad skoro nepoužitá. Projel jsem ji sice taky jen do čtvrtky, ale záznam trval asi jen 5minut a pak bylo ticho, i na konci druhé strany.. Zajímavostí je, že tato nemá už z výroby zaváděcí pásek, ani silnější magnetický. K této je i vnitřní papír.
•Casin - No tato je úplně stejného designu jako kazetu, kterou znám s jinou značkou. Jen se jí nemůžu dopátrat, tak netuším jestli ji mám nebo jsem ji jen viděl.. HA!, tak jsem ji našel. Místo černého potisku má červený a místo "značky" CASIN má TTL.
•MAGLI - Tady absolutně nemám tucha o původu. Musím ale říct, že ta barva je super. Je taková limetkově žlutá. I když je to možná laciná čínská kazeta, mě se líbí.
•SUPERLEVIS - Tuto jsem tu už jednou ukazoval v sérii snímků kazet jako Magnum a Levis, jež parodují TDK D z 86'. No tato je v lepším stavu než už jednu mám, tak jsem ji vzal.
viewtopic.php?f=29&t=325#p1734
•Maxell DC-300 - Sice jsem nedávno získal už jednu od Tesláka, ale nevzít ji, to bych nebyl já

. Tato má taky pojistky proti nechtěnému přepsání vyndávací.
•LN C-30 - I když působí svým bezejmenným nápisem lacině, na těle je vylisováno JAPAN a design kazety připomíná starší TDK kazety. Jednu mám už z dřívějška a co jsem ji testoval, tak zvukově byla dost schopná.
•C-15 - I když je bezejmenná a obsahuje Maxell pásek, tedy již není originální, tak jsem ji chtěl vzít. Ono toto je právě ten design co mám rád.
.

- CIMG3278 – kopie.JPG (186.95 KiB) 5164 zobrazení
No a zde je ještě jedna Hobby kazeta, která však působí poněkud lacině a detail těla té VISA kazety.
.

- CIMG3279 – kopie.JPG (160.01 KiB) 5164 zobrazení
Tak snad jsem vás neznudil tímto extrémním románem, sám jsem netušil, že to až tak přeženu..a to i časově, páč mi to zabralo 2.5 hodiny..
Ale tak snad se líbily aspoň obrázky

.