C46 a C45 dĺžky audiokaziet

винтаж кассеты для магнитофона, ртр, 8трак ... vintage hifi stereo

Moderátori: EZ647, AdmineR

Aká je Vaša najbľubenejšia dĺžka kaziet?

C10
1
5%
C46
3
14%
C60
3
14%
C74
2
10%
C90
11
52%
C100
1
5%
C120
0
Žiadne hlasovania
iné - napíšte do diskusie
0
Žiadne hlasovania
 
Celkom hlasov: 21

Používateľov profilový obrázok
EZ647
čestný člen - zakladateľ
Príspevky: 10174
Dátum registrácie: Streda, 12. Septembra 2018, 11:26
Kontaktovať používateľa:

Re: C46 a C45 dĺžky audiokaziet

Príspevok od používateľa EZ647 »

ako to máte doma? ona si niečo nahrá a pán to premaže? :D

a ešte by ste mohli skúsiť aj tu dvojku Axiu čo som posielal, nech vieš že má iné kvality a že hlavy sú v bezpečí :P

No a tie niektoré veľmi vysoké normal kazety fakt tých +8db tam skáče jak na dobrých metalkách, je to až k neuverenium celkovo by som ja, ale niekde som aj taký názor čítal že Axie superferro boli porovnávané s TDK AR ako kvalitatívne rovnocenné ak nie lepšie?
Používateľov profilový obrázok
EZ647
čestný člen - zakladateľ
Príspevky: 10174
Dátum registrácie: Streda, 12. Septembra 2018, 11:26
Kontaktovať používateľa:

Re: C46 a C45 dĺžky audiokaziet

Príspevok od používateľa EZ647 »

Axia Metal 46min rok 1990 Made in Japan
https://ez647.sk/cc/axia_metal.html

Príbeh o metalke - úvaha.
Nechcem aby ste tento odstavec brali ako sväté písmo, ale idem trochu teoretizovať na základe nejakých indícii. Už ste sa zamysleli nad tým z akého materiálu je vlastne tá metalka? No jasné, veď je to čisté železo bez oxidov.... hmm ja si to nemyslím, je to všade oficiálne pretláčaná viera o rozdelení typov kaziet a pásky. Čo ak poviem že je to blud?
Ak sa nad tým zamyslíte, tak čo je kazeta typu IV? metalka?, čo je metalka? čisté železo bez oxidov? určite?
Okrem oficiálnych svätých textov o kazetách kdekoľvek na internete v rátane wikipédie, kde je napísané že metalka je z čistého železa? A okrem katalógov s marketingovými kecami o zložení naviac s nepresným prekladom.
Metal znamená v preklade kov a nie železo. Oficiálne na obale som nikdy nevidel na kazete metal napísané niečo o železe. Ale už som videl o kobalte.
Preto je vysoko pravdepodobné že kazety typu metal môžu byť kľudne čisto kobaltové pásky bez oxidov. Samozrejme tajomstvo výrobcu, nevieme či všetky kazety metal na svete majú kobalt, alebo aj iné recepty, výrobcov pigmentu pre metalky bolo niekoľko, oni zaiste budú vedieť. A nikto sa skoro nikdy nechválil o použitom materiáli vo svojej kazete, stačilo uviesť: je to metal. No a Panasonic Angroom a Maxell ale naznačili ten kobalt... toľko k úvahe a indíciam.
Hmm keď sa nad tým zamýšľam, Scotch v roku 1972 uviedol prvú superferro obohatenú o kobalt, čo pomohlo výkonu a neskôr sa to rozšírilo ako úspešná technológia aj do Japonska a potom ako alternatíva k chromdioxidu, ale Scotch v roku 1979 uviedol aj prvú metalku Metafine....ono to nejako začína dávať zmysel, oni si s tým Kobaltom naozaj nejako rozumejú.
Ešte keby niekto nechápal ako som to myslel, vedel by som to napísať aj štýlom pre Šlabikár:
Metal je kov.
Železo je kov.
Železo nie je jediný kov na svete.


Metallix - alebo príbeh Fuji metalky, alebo keď Beridox už nestačí.
Po takmer celom mesiaci kaziet Axia s Beridoxom teraz zmeníme tému, alebo inak trh si žiadal aj typ IV. Keďže Beridox je FeCo pás, teda OXID železa obohatený o KOBALT, tak s ním vedeli pokryť takmer celú radu typu I a II.
Na metalky by už tento názov nebol originálny, tak na svoj vlastný recept Fuji nasadila názov Metallix. Samozrejme v najstarších kazetách ten názov nie je uvedený, ale potom ho do technických údajov doplnili u tých novších.
Dalo by sa povedať že vznikla jedinečná páska od veľkej firmy a v podstate všetky inkarnácie Fuji a Axia typu IV používajú pásku zvanú Metallix, ktorá sa taktiež vyrábala vo viacerých kvalitatívnych prevedeniach.
U vybraných ročníkov sa u Metallix pásky uvádza že má trojvrstvový náter, čo je po SA-XS od TDK asi druhá páska na svete o ktorej viem že je trojitá.
Ak by som v krátkosti zhrnul typ Metal firmy Fuji Photo Film z Japonska, tak prvé metalky pod značkou Fuji boli uvedené asi v roku 1979-1980 a prvá pod značkou Axia v roku 1985.
Posledné metalky pod značkou Fuji boli pre ročník 1998 a posledné pre značku Axia pre ročník 1997. Dokedy sa tieto posledné uvedené ročníky reálne vyrábali a predávali nie je známe.
Ak to porovnám Maxell mal v ponuke Metalky ešte okolo roku 2000, TDK posledný ročník 1998, ale vieme že boli aj Thajské verzie z roku 2000. Sony mal Metal-XR ešte aj v 2002.
A s koncom audiokaziet typu IV, metal páska ako taká neumrela úplne, stále sa vyvíjala ďalej a používala v polievanej alebo naparovanej forme ďalej pre DAT, DDS, Video8/Hi8/Digital8, profesionálne formáty a ešte veľmi dlho potom populárnom miniDV pre kamery, kde už bola len ME páska, teda naparovaná. Niekde som čítal článok kde sa porovnávali jediný dvaja svetový výrobcova mini DV kaziet Sony a Panasonic s tým že jeden vyrába MP typ a druhý ME typ. Pánov autorov tohoto článku, na ktorý si už našťastie nespomínam kde bol, by som za trest za tento obrovský BLUD poslal do Slovenskej fabriky za pás aspoň na 10rokov natvrdo.
A keď sa už svet vykašľal aj na tieto metal pásky ktoré som uviedol pomaly, ale isto, tak metal stále žili v zálohovacích vysokokapacitných páskach LTO, kde si ešte nejaký ten rok požili kým ich nevystriedal ferit bárnatý a nakoniec sa ešte dočkáme pásov so stronciom, ale to už predbehujem.
Chápem páni analogisti že pre vás je život ten hrdzavý základ, oxid železa, alebo inak povedané ferro, proste to je ten základ analógového zvuku, pre fajnšmekrov tu je potom chromdioxid, no a o kobalte tu hovorím len ja a možno niektorý vybraný jedinci, ostatný majú len typ normal a chrome :P
Ja som potom asi snob, alebo čo, ale mňa fascinujú hlavne metalky a nič iné a ďalšie produkty z nich, ale aj tie nové materiály, ja by som sa za metalkami aj potrhal, ale dobre už dosť...

Keďže Axia mala pomerne dosť metal modelov, už sa mi tu nechce robiť detailný rozpis, ale budem sa skôr venovať konkrétnemu modelu s nejakým tým porovnaním s príbuzenstvom značky.

Model Metal, len prosté METAL:
Axia v prvom roku vzniku značky 1985 ponúkla len model XD-Master. Je to síce krásna a drahá kazeta, ale možno sa nad tým Japonci zamysleli, že nedáme aj niečo pre chudobnejších zákazníkov? nejaký vstupný model Metalky? Tak Japonci tvrdo pracovali a prácu na obyčajnej metalke dokončili až pre rok 1989 a dostala názov PS-IVx.
Vedúci Japonec sa zrejme na to tak pozrel a poriadne zhrešil svojich podriadených, čo to ako má byť? chcel som základnú metalku a vy ste vyplodili niečo čo je rovnako kvalitné ako XD Master a miestami vyzerá dokonca aj lepšie?
Vydesený pracovníci pod hrozbou exportu na nútené práce na Sibír vyškrtali obe metal kazety zo zostavy a pre rok 1990 konečne priniesli celopriehľadnú kazetu typu IV s originálnym názvom METAL.
Vedúci Japonec sa na nich pozrel a povedal, no dobre, len mi vysvetlite, prečo ste tie dva modely zrušili úplne?!!?.
No dobre, toto som si vymyslel, pretože ma často napadajú hovadiny, ale trochu som chcel aj poukázať na to ako to v tej zostave vyzeralo, najprv len super metal, potom jedna tiež skoro supermetalka a nakoniec všetko preč a vymyslia takýto "kovový rozpočet"
Samozrejme prehľad čerpám ako vždy so stránky vintagecassettes a neviem s istotou povedať že to bolo striktne tak ako je uvedené na tej stránke, ono to len tak vyzerá.
Ale je fakt že pre rok 1990 je tam uvedená len verzia METAL, až pre rok 1991 je okrem zmienenej METAL pridaná aj PS-IV a AU-IVx.
Dalo by sa povedať že predošlé modely tie veľmi luxusné sa už viac nevyrábali a vládu prevzala nová trojka metaliek, ale samotný vstupný model METAL vydržal len dva roky 1990-1991. Model PS-IV ako druhý v hierarchii sa potom premenoval na PS Metal a AU-IVx bol ten najvyšší model, niečo ako nástupca PS-IVx. No a to som hovoril že spravím len ľahké porovnanie a nie celé rozdelenie, no nič, nedalo sa inak :D

Dnešná kazeta, balenie:
Extraslim svetlá krabička prvej generácie s vynúteným opačným vkladaním kazety.
Booklet je štandardný s oboma stranami na popis, ale od výroby zohnutý koniec v začiatkoch balenia do extraslim obalov.
Polepy veľmi jednoduché na Axiu.
Fólia je na štýl kazety Hi typu II s rovnakým dizajnom len odlišnou farebnosťou a extra farbou fólie pre každú dĺžku kazety.
Zaujímavosťou je že fólie Metal a Hi sú v rovnakom grafickom prevedení, ale Hi je celkovo ako kazeta prevedená starým štýlom v hranatej krabičke, ale Metal už v extra slim, rovnako tak Hi má staré typy cievok a Metal nové, čo tým asi chceli povedať?
Tak či tak, pre C46 je zvolená modrá farba, podobne ako v prípade rady Hi. Len podklad je odlišný, u metalky tým strieborným pozadím asi chceli zvýrazniť nadradenosť kovu.

Kazeta:
Už niekoľko krát prezentovaný kvalitný celopriehľadný typ kazety s užším rebrovaním a dvoma šikmými čiarami.
Potlač je jednoduchá a jednofarebná na pomerne tmavej temnej priehľadnej kazete. Nezabudli spomenúť Super Dynamic Sound a to že rôzne dĺžky kazety sú vhodné pre rôzne dlhé CD.
Cievky do krátkych dĺžok samozrejme veľké už nového typu a svorka pre metalky v tomto roku krásna čierna. Tieto kazety sa mi pomerne dosť páčia.

Páska:
samozrejme jedine Metallix, aj keď nie je priamo uvedený, tak sa jedná o pomerne slušné pásky staršej výroby, takže nejaké tie dropy a biely prášok sa nájdu.
Biely prášok u kaziet Fuji-Axia, buď budete mať šťastie a vaše kazety budú čisté, alebo prášok zíde po niekoľkých prehratiach a páska už nebude nechávať biele stopy, neviem koľko času či rokov po očistení takto vydrží, ale zbaviť sa toho prášku mi príde mimoriadne jednoduché v porovnaní s TDK, ktorá ho má proste vždy, ako reklama na prací prášok s nikdy nekončiacou žiarivou belosťou....
U tejto pásky je extrémne malý viditeľný náznak povlaku.

Kazetu som získal pred tromi rokmi.

Akai DX-57, 13.8.2018:
+4db, bias -8
Podľa chuti aj s menšími výškami postačí aj bias 0, ale inak kazeta hrá veľmi živo na +4db a malinko aj viac, no občas sa nájde malý drop. Ale inak dokonalosť Axie, úžasný čistý a presný zvuk, nádherný dizajn veľkých cievok.
Ak to porovnám s rovnakou kazetou ale C54, tak mi vyšli na Akai parametre špičky +6db a bias -6, teda podstatne lepšie parametre, čo je zase ďalší dôkaz o rozdielnom stave a skladovaní rovnakých pásov z rovnakého roku výroby.

Koho mrzí že test je len takto skromný, rozsiahlejšie to mám práve u zmienenej C54, ktorú som nahrával pred časom:
viewtopic.php?p=24515#p24515

Predbežne záverom, podľa mňa zberateľská, krásna, aj keď vstupná metalka Axie, aj keď pri dobovej kvalite je ťažké povedať že je len vstupná.
Doporučujem aj na nahrávanie, a prosím toho bieleho prášku sa netreba báť, proste pár krát vyčistiť a v poriadku, tieto Axie sú dosť schopné, ale zistil som že Fuji Metal a Axia Metal proste niektorým deckom nesadnú vôbec.
Prílohy
IMAG0454.JPG
IMAG0455.JPG
IMAG0671.JPG
IMAG0672.JPG
IMAG0673.JPG
IMAG0674.JPG
IMAG0675.JPG
IMAG0676.JPG
IMAG0677.JPG
IMAG0678.JPG
IMAG0679.JPG
IMAG0680.JPG
IMAG0681.JPG
IMAG0682.JPG
IMAG0684.JPG
IMAG0685.JPG
IMAG0686.JPG
Nstar
vintagehifi.sk inventár
Príspevky: 3622
Dátum registrácie: Piatok, 19. Októbra 2018, 21:15

Re: C46 a C45 dĺžky audiokaziet

Príspevok od používateľa Nstar »

veľmi pekne, by ma zaujímalo z akých zdrojov kedysi v tých skorých 80´s nahrávali keď bolo treba metalky
Mne sa na tejto hlavne páči keď je odbalená a v krabičke s tým bookletom nemá chybu. Tieto cievky sú krásne. Tá firemná "politika" je parádna, hlavne ten vymyslený príbeh ale skrátka tá Axia pracuje na tom aby to bola moja druhá najobľúbenejšia značka medzi kazetami
Používateľov profilový obrázok
EZ647
čestný člen - zakladateľ
Príspevky: 10174
Dátum registrácie: Streda, 12. Septembra 2018, 11:26
Kontaktovať používateľa:

Re: C46 a C45 dĺžky audiokaziet

Príspevok od používateľa EZ647 »

asi kvalitný vinyl, možno im vadilo že na niektorých slabších kazetách sú stále obmedzenia dynamiky, alebo zastrenosť výšok, myslím obmedzený frekvenčný rozsah, keď niektoré decky vedeli ísť na metalke nad 20kHz i keď by sa možno niekto pýtal na čo to je dobré.
Nstar
vintagehifi.sk inventár
Príspevky: 3622
Dátum registrácie: Piatok, 19. Októbra 2018, 21:15

Re: C46 a C45 dĺžky audiokaziet

Príspevok od používateľa Nstar »

20kHz sa dá aj s normalkou ... a práve to, že vtedy bol ešte pomerne kvalitný mastering a tak tých výšok tam bolo prirodzene
Používateľov profilový obrázok
EZ647
čestný člen - zakladateľ
Príspevky: 10174
Dátum registrácie: Streda, 12. Septembra 2018, 11:26
Kontaktovať používateľa:

Re: C46 a C45 dĺžky audiokaziet

Príspevok od používateľa EZ647 »

Axia J´z Metal 46min rok 1996 Made in Japan
https://ez647.sk/cc/axia_jzmetal.html#96

Keďže z rozsiahlej rady PS Metal nemám jedinú ako C46, tak prejdeme rovno na radu J´z.
V tomto roku, ak nepriamo naviažem na včerajší príspevok o Metalkách Axia, tak v tomto roku sú k dispozícii tri modely metal od Axie. A to PS Metal, J´z Metal sú zrejme s rovnocenne kvalitnou páskou, podobne ako som popisoval u PSI, PSII a J´z1 a J´z2, aj keď je rada J´z hierarchicky nižšie. No a tretím najvyšším je K Metal ku ktorej sa o dva dni ešte dostaneme.
Rada J´z vznikla v roku 1992, ale typ metal bol pridaný až v roku 1993. Rok 1996 je predposledným rokom metalky v Axii.

Balenie:
Extraslim krabička elegantne tmavá, druhej generácie s obojsmerným vkladaním kazety. Booklet je skrátený na typ L, ale predná strana má klasicky jemnú verziu obrázku z fólie. Polepy sú identické pre všetky tri J´z kazety v roku 1996.
Fólia u rady J´z je s rozdielnym motívom pre typ I, II a IV, ale zhodným pre všetky dĺžky, napriek tomu ako som písal už u normal a High, každý rok to obmieňali a posledné roky boli zaujímavé.
pre 1996:
normal - vták, zelený pruh na ľavej strane http://www.vintagecassettes.com/fuji_ax ... ge2869.jpg
high - delfín, modrý pruh na ľavej strane http://www.vintagecassettes.com/fuji_ax ... ge2871.jpg
metal - pláž s palmou, zlatý pruh na ľavej strane http://www.vintagecassettes.com/fuji_ax ... ge2874.jpg
Myslím že s tou zlatou a fotkou z exotickej dovolenky vyzerá táto kazeta veľmi pekne, exoticky, luxusne a k metalke sa hodí, zvolili menej technický obal pre metalku, ale viac dovolenkový.
Na druhú stranu by sa dalo povedať že si buď na túto dovolenku našetríte a pôjdete tam, alebo si za tie prachy kúpite jednu kazetu metal, pretože pri dnešných cenách vám na viac kaziet proste nevyjde a na pláž a palmu sa budete za tie prachy pozerať aspoň na tom obale :D
Pre tento rok Axia značí dĺžky vo farebných elipsách v pravom hornom rohu, napríklad C46 žltá, C50 oranžová, C70 bledo modrá a pod.
Na zadnej strane vidíme hierarchiu troch modelov metal v tomto roku a rozpis dĺžok, ktorých je síce veľa, ale ani zďaleka nie tak moc ako v prípade typu I a II. Najdlhšia je C90, ale Fuji - Axia robila metalky bežne v maximálnej dĺžke C100.

Kazeta:
Telo, okno rovné s vlnou v druhej polovici na príkaz od deflínov :D, je rovnaký moderný typ tela ako v prípade typu High, celkovo je to taký hlavný dizajn rady J´z od roku 1995 v prípade metalky do roku 1997, teda tri ročníky metalky v tomto type tela.
Na rozdiel od modrej J´z2 je táto metalka v tmavšej šedej, cievky jemne šedé so zelenou svorkou, potlač jednofarebná matná zlatá, kde celkový výzor kazety má taký klasický šedo zlatý nádych, a zelená na svorkách je miernym osviežením. V presvetlených strojoch snehovo biele cievky Axie zvyknú mierne presvitať, alebo chytať nádych farby osvetlenia decku, ale v tomto prípade sú cievky veľmi odolné voči presvitaniu, takže vám tam len preblikáva trojzubec otvorov cievok Axia.
Potlač s jednoduchým textom, kde vyzdvihli 3 vrstvový náter Metallix a graficky len akási fajka, ktorá zrejme značí že tento model si už môžete odškrtnúť a dovolenku preškrtnúť.

Páska:
samozrejme Metallix, uvádzaný trojvrstvový, ale výzorom aj jemným nádychom bielych kryštálikov vyzerá identicky so včerajšou verziou Axia Metal 1990.
Zase platí, netreba sa báť stavu pásky na fotke, to sa proste utrie.
Páska má jemne nasladlú arómu, čo som si u typu I a II Axie nikdy nevšimol.

Kazeta z aktualizácie 03/2017.

Akai DX-57, 18.2.2017:
+4db, špičky +6db, bias -4
Výborný zvuk napriek tomu že páska má očividne jemný povlak zo spojiva, tak hrá neskutočne výborne, jemná úprava biasu nutná podľa chuti viacmenej, žiadne poruchy, ani náznak.
Po krátkom teste nebol pozorovaný žiadny oter na hlave.

Predbežne záverom, mne sa tieto obaly neskutočne páčia, takže z môjho pohľadu je kazeta veľmi zberateľská. Kvalitatívne doporučujem a stavu pásky, kým to nepôjde do extrémov sa netreba báť, po pár prehratiach to proste zíde dole, mám vyskúšané na PS Metal 1996.

V mierne skoršej dobe, konkrétne 11.3.2012 som nahral na Akai dve Axie, PS Metal 50 1994 a J´z Metal 50 1995 s nastavením bias 0 a budením do +8db, vtedy ešte žiadna znalosť bieleho prášku, to vtedy bolo známe len z TDK metal, a výkon takmer neobmedzený, čo patrilo v tej dobe k tým najlepším nahrávkam aké som kedy spravil. A boli to aj moje prvé dve kazety značky Axia a hneď metalky s cenami okolo 200KČ kus.
Dneska sú tie parametre samozrejme nižšie, vidíte čo spraví ten vek, keď sú výkony len do +4db a bias sa musí znižovať a sú tam biele prášky. (budenie MOL, SOL, bias akosi rokmi klesá a budenie peňaženky stúpa, je nad rámec displejov)
O nejaký čas neskôr som získal a nahral aj Axiu PS Metal 74 1996, na Sony decku 30.12.2016 so zobrazenou východzou kalibráciou Sony
H: +2
L: -2
Budil som do +4db, ale zvukovo je to ďalšia excelentná nahrávka čo do čistoty zvuku, samozrejme biely povlak už bol, ale po niekoľkých prehratiach zmizol. Na kazetu šli the Midnight, album, ktorý vtedy ohúril mňa aj Romana, album ktorý som potom prezentoval u jedného kamaráta na Tesle SM261, kde sa len vyjadril, že to je tak nechutne čisté, štúdiová kvalita :D
Takže toľko k prezentácii Axie metal z praxe.

Ešte dopĺňam odkaz na prehľad J´z Metal na fóre:
viewtopic.php?f=27&t=513
Prílohy
IMAG0461.JPG
IMAG0462.JPG
IMAG0725.JPG
IMAG0726.JPG
IMAG0727.JPG
IMAG0728.JPG
IMAG0729.JPG
IMAG0730.JPG
IMAG0731.JPG
IMAG0732.JPG
IMAG0733.JPG
IMAG0734.JPG
IMAG0735.JPG
IMAG0736.JPG
Nstar
vintagehifi.sk inventár
Príspevky: 3622
Dátum registrácie: Piatok, 19. Októbra 2018, 21:15

Re: C46 a C45 dĺžky audiokaziet

Príspevok od používateľa Nstar »

dobrá šupa, krásny obal, ktorý mne naopak síce nedáva logiku, predsa na ostrov patrí UDI ale ok je to krásne a tie zelené svorky a čierna kazeta so známym telom je paráda. Neviem, prečo ti tak poklesli parametre
daj celú krabicu
Používateľov profilový obrázok
EZ647
čestný člen - zakladateľ
Príspevky: 10174
Dátum registrácie: Streda, 12. Septembra 2018, 11:26
Kontaktovať používateľa:

Re: C46 a C45 dĺžky audiokaziet

Príspevok od používateľa EZ647 »

to je len dôkaz toho ako pásky starnú a metalky budú hneď druhé po chromdioxidoch a tretie FeCo typy II v rýchlosti starnutia.
Nec
stará páka
Príspevky: 616
Dátum registrácie: Sobota, 29. Augusta 2020, 19:35

Re: C46 a C45 dĺžky audiokaziet

Príspevok od používateľa Nec »

Táto dovolenková s palmou a delfíním oknom ma až tak neberie.
Ale tá pred ňou. Krása. Toto priesvitné telo proste vyzerá ako vyšší model. Nie vstupný. Veľké cievky, kvalitná potlač, pekný booklet a nieje čo riešiť. :)
Používateľov profilový obrázok
EZ647
čestný člen - zakladateľ
Príspevky: 10174
Dátum registrácie: Streda, 12. Septembra 2018, 11:26
Kontaktovať používateľa:

Re: C46 a C45 dĺžky audiokaziet

Príspevok od používateľa EZ647 »

mne sa našťastie páčia obe :D
len sa to už začína vymykať kompletne cenovo
Nec
stará páka
Príspevky: 616
Dátum registrácie: Sobota, 29. Augusta 2020, 19:35

Re: C46 a C45 dĺžky audiokaziet

Príspevok od používateľa Nec »

Pre mňa sú metalky tabu.
Zlý pocit z tej degradácie v kombinácii s cenou mi nedovoľuje vykonať žiadnu nákupnú akciu. :)
Používateľov profilový obrázok
EZ647
čestný člen - zakladateľ
Príspevky: 10174
Dátum registrácie: Streda, 12. Septembra 2018, 11:26
Kontaktovať používateľa:

Re: C46 a C45 dĺžky audiokaziet

Príspevok od používateľa EZ647 »

keby to bolo ako ja vtedy že ceny 200KC kus, tak by to asi bola iná káva

ale na aukru je JZ Metal 1995 za 340KC alebo tak nejako, za hriech by to stálo, keby že žiadnu nemám
Napísať odpoveď

Návrat na "Kazety, pásy, CD, MD, DCC, 8 tracky a iné nenahraté média"